Jag fylls av stolthet

Skrivet av:

Mats Pertoft

Mats Pertoft
Mats Pertoft
Eurytmist och riksdagsdagsledamot för Stockholms Län för Miljöpartiet

Jag flyttade till Ytterjärna 1981 för att studera till waldorflärare. Väl här utbildade jag mig till eurytmist, bildade familj och stannade, mycket på grund av att detta nog är den enda platsen i Sverige där det finns väl fungerande alternativ till det vanliga samhället med Sveriges kanske största koncentration av människor som vill bygga ett ekologiskt och socialt hållbart samhälle.

Idag representerar jag Stockholms Län och Miljöpartiet i riksdagen och tillbringar största delen av min tid på Helgeandsholmen i Stockholm. Fortfarande känns Ytterjärna som en av mina förankringspunkter i livet, dit jag tar mina bekanta och vänner för att visa något av det som jag tror kommer att bli framtidens Sverige. Samtidigt som det för mig är lite av ett fundament i en annars väldigt rörlig och ibland även rörig tillvaro med många resor både hit och dit.

Varje gång jag svänger av från huvudvägen och parkerar vid Robygge fylls jag lite av en stolthet att det har gått att skapa en plats i Sverige som både symboliserar ett alternativ till det rådande samhället och samtidigt är vacker, professionell och hållbar. Där jag både kan kontemplera över fjärden sittandes i vasshuset eller ta en fin fika på Kulturhuset.

För mig är Ytterjärna en plats som ger mig hopp om framtiden och att en annan värld är möjlig.

MÄNNISKORNA GÖR PLATSEN

Mitt Ytterjärna är en gästblogg där människorna, som genom sin relation till platsen är med och skapar Ytterjärna, får berätta sin berättelse.

MITT YTTERJÄRNA

Tips på evenemang, kurser och annat som händer i Ytterjärna.
Tack!
Din anmälan har tagits emot.
Oops! Något blev fel, prova igen. Om det inte fungerar kontakta oss på info@ytterjarna.se