KulturMat

Välkommen till KulturMat restaurang & kafé som ligger i det vackra unika Kulturhuset i Ytterjärna. Här serverar vi mat och sötsaker tillagade med biodynamiska eller ekologiska råvaror, oftast lokalproducerade.

Järna har sedan länge legat i framkant när det kommer till ekologi, hållbarhet och närproducerade råvaror och hur KulturMats restaurang bedrivs är inget undantag. Allt som serveras är 100% ekologiskt eller biodynamiskt, lagas helt från grunden och är fritt från tillsatser. Dessutom kommer alla råvaror oavsett om det är mjölk, kött, vetemjöl, bönor, grönsaker m.m. från gårdarna runtomkring vilket bidrar till en hållbar miljö med minimal miljöpåverkan. Även drycken som serveras är ekologisk eller biodynamisk och producerad inom Sverige (med undantag för vissa biodynamiska viner). Här kan du alltså både äta och dricka riktigt gott utan att skämmas!

Dessutom har kaféets konditor Sanita varit nominerad som en av tre till Sveriges bästa konditor under Stellagalan hösten 2023. Strax innan dess placerades hon på en stadig andra plats för hennes kanelbullar i tävlingen ”Stockholm läns bästa kanelbulle gjord på kulturspannmål 2023” (bakat på ekologiskt svenskt mjöl) där bland annat den välrenommerade bagaren Sébastien Boudet satt med i juryn. Varmt välkommen in att testa någon av hennes underbara kreationer hos KulturMat.

Meny

Menyerna läggs upp en dag i förväg under eftermiddagen. På både Facebook och i Instagram stories. Det går att se kommande menyer på Facebook under fliken meny (se exempelbild nedan)

Öppettider

Måndag - Fredag
Kafé     10-16
Lunch   11.30-14

Lördag / Söndag
Kafé     10-16
Lunch   12-14.30

Evenemang på

KulturMat

Just nu inga evenemang