Den Lilla Bondgården

Vi är glada att meddela att den 16 juni öppnade vårt nya koncept Den Lilla Bondgården precis intill Kulturhuset i Ytterjärna.

Vi har haft ett litet djursläpp där två kalvar, en tacka och två små lamm gått ut på sommarbete hos oss. Detta är en unik möjlighet för både stora och små att uppleva livet på en bondgård på nära håll.

Den 19 juni hade vi dessutom en namngivningscermoni för djuren där alla besökare fick komma med namnförslag och sedan vara med och rösta fram de mest passande namnen för djuren.
Djuren döptes till följande:

Tjurkalven - Blue
Kvigkalven - Stjärna
Fårtackan - Ulla (Ullis)
Lammen - Määssi & Bäässi

Som en del av denna nyhet har vi även ställt ut en klassisk Volvo BM 320 traktor från 1965, som kommer att vara en del av Den Lilla Bondgården, som är en del av vår satsning på att skapa ett centrum för hållbart lantbruk och matkultur här i Ytterjärna.

Vi välkomnar alla att upptäcka Den Lilla Bondgården i sommar. Traktorn och djuren går att finna strax bortanför kaféet ena utomhusservering och konceptet kommer att vara tillgängligt hela sommaren. Kom och njut av en dag fylld med glädje och nya upplevelser!


Mata & Klappa Djuren

Under sommaren kommer vi dessutom att erbjuda alla barnfamiljer och djurintresserade människor möjligheten att klappa och mata djuren tillsammans med en av de bönder som ansvarar och tar hand om djuren. Detta kommer att ske var dag kl 11.00 tills dess att sommarbetet är över (undantaget från Midsommarafton & Midsommardagen), och alla som vill vara med är självklart varmt välkomna, stor som liten!

Varmt välkommen att upptäcka detta nya koncept i sommar

Öppettider

Evenemang på

Den Lilla Bondgården