Saturday
30
September

Torleif Thedéen - Cellokonsert

19:00

-

21:00

Kulturhuset i Ytterjärna

Plats:
Kulturhuset i Ytterjärna

Den svenska cellisten Torleif Thedéen är en av de mest framstående instrumentalisterna i Norden och har en internationell profil som recitalist, konsertsolist, skivartist och pedagog. Han är en förstapristagare i internationella cellotävlingar, inklusive Casals Competition. Han är gästprofessor i cello vid Royal College of Music i London och professor vid norska musikkhögskolan i Oslo.

Under en karriär som sträcker sig över fyra decennier har Torleif uppträtt med några av världens största orkestrar, bland dem Tjeckiska filharmonikerna, Nederländska filharmonikerna, London Philharmonic, DSO Berlin, Wiens symfoniorkester, The Hallé Orchestra, Moscow Philharmonic, City of Birmingham SO,Dresden philharmonic, Royal Philharmonic och BBC Philharmonic.

Han har arbetat med dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Paavo Berglund, Petrenko, Neeme Järvi, Paavo Järvi, Franz Welser-Möst, Gennady Rozhdestvensky, Jukka-Pekka Saraste, Osmo Vänskä, Mario Venzago och Leif Segerstam. Han fortsätter att uppträda med alla de stora nordiska orkestrarna och har ett spirande förhållande till orkestrar och festivaler i Antipodes.

Nu kommer han till Ytterjärna! Läs mer på www.kulturhuset.nu