Saturday
16
December

Sofia Karlsson

19:00

-

21:00

Kulturhuset i Ytterjärna

Plats:
Kulturhuset i Ytterjärna

Artisten och kompositören Sofia Karlsson har varit verksam i tjugo år. Hon besitter en ihärdighet och en råstyrka i sitt artistskap.

Det stora genombrottet kom 2005 med Svarta Ballader, som sålde platina och erhöll både svensk och dansk Grammis. Hennes tolkningar av Dan Anderssons dikter tillhör fortfarande hennes mest älskade gärningar och verkar aldrig gå ur tiden. Albumet följdes av ett flitigt turnerande med utsålda konserter i många delar av världen och skivinspelningar i Nashville 2008.

Sofia har även startat och spelat i flera artistkonstellationer. Bland annat har hon medverkat i Jul i Folkton, Sveriges mest folkkära julkonsertskoncept på 00- talet, och sedan fortsatt sprida julstämning med Stjärnenätter tillsammans med Martin Hederos.

År 2009 startade Sofia skivbolaget Sally Wiola Music, där hon är verksam som musikproducent och hittills givit ut 10 album.
Sofia är initiativtagare till Slow Art-rörelsen, en processfilosofi där både musik och konst skall få ta tid och organiskt få växa fram.

Läs mer på www.kulturhuset.nu